חווה סולארית בשטח חקלאי: כל מה שצריך לדעת על הקמת חווה סולארית

הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי זו שיטה מצוינת להגדיל הכנסות. יחד עם זאת, חשוב לעשות זאת עם גורמים מקצועיים ועם ניסיון רב
חווה סולארית בשטח חקלאי

תוכן עניינים

הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי זו הזדמנות מעולה להפוך את השטח שלך לרווחי הרבה יותר, וליהנות ממקור הכנסה נוסף שלא דורש ממך עוד עבודה.

יחד עם זאת, הקמה של חווה כזאת דורשת מקצועיות בכמה וכמה תחומים, ובהם גם התחום הטכני וגם התחום הבירוקרטי. הרי אף אחד לא רוצה לפספס איזה מסמך או איזה נוהל שיביא לעיכובים בהקמה או לקנסות שונים.

המדריך הזה נועד כדי לסייע לכל מי ששוקל הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי.

מה צריך לדעת לפני הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי?

לפני שניגשים למלאכה ולפעולת ההקמה עצמה, מומלץ לבחון את הצדדים שמעורבים בפרויקט הזה. בדרך כלל, הגורמים שעומדים מאחורי החווה הם בעל הקרקע מצד אחד, וחברה יזמית מצד שני.

כאשר ניגשים לבחור חברה יזמית, מומלץ מאוד לבדוק לעומק מי היזם, מי עומד מאחוריו ומה הניסיון שלו בתחום הספציפי הזה.

ישנם יזמים רבים שמעוניינים להיכנס לתחום הזה של חוות סולאריות גדולות, אך אין להם ניסיון מספיק ואין להם את הידע הדרוש בכל מה שקשור לחווה סולארית בשטח חקלאי.

בשורה התחתונה, להקמה של חווה כזאת על שטח שמיועד לחקלאות יש רגולציה ייחודית שדורשת הבנה בתחומים האלה, בשינוי הייעוד של הקרקע ובתהליך הוצאת האישורים.

לכן, אם ברצונך להקים חווה סולארית בשטח חקלאי, מומלץ לפנות ליזמים ולחברות שמכירות היטב את התהליך הזה ויש להן ניסיון בהקמת חוות דומות.

סוגיית המימון

סוגיית המימון של הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי היא סוגייה שרק עליה אפשר לכתוב מגילות ארוכות. למזלנו, בתקופה הנוכחית יש המון גורמים ומוסדות שמסוגלים לסייע בתחום המימון של הקמת חוות סולאריות ברחבי הארץ.

יחד עם זאת, כלל אצבע הוא שלבעלי החווה או לחברה היזמית, יהיה הון עצמי בגובה של כחמישית מעלות ההשקעה. לכן יש צורך גם לבחון את היכולת הכלכלית של החברה היזמית, לפני שנכנסים להרפתקאות מורכבות.

שלבי ההקמה

תהליך של הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי הוא תהליך מורכב, ולכן חשוב לבחור את בעלי התפקידים המתאימים ובעלי הניסיון.

התהליך מתחיל בבחירת קבלן הקמה ויועץ טכני. לאחר מכן יש למצוא את הגורם המממן שיסייע למצוא את המימון להקמת החווה.

בשלבים מאוחרים יותר, יש לבצע את כל ענייני הבירוקרטיה והוצאת האישורים השונים. יש הבדל גדול בין הוצאת אישורים להקמת חווה סולארית בשטח חקלאי מאשר הקמת גג סולארי על בית מגורים.

לאחר הוצאת האישורים השונים יתקבל היתר בנייה ויש צורך להירשם למכסה מול חברה החשמל. מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום כדי לבצע את הליך הרישום מול חברת החשמל בצורה נכונה ויעילה, שיכולה להשפיע מאוד על ההכנסות שלך מהחווה הסולארית.

השלב האחרונים הם הקמת המערכת וחיבורה לרשת החשמל הארצית. מהשלב הזה, החווה שלך צפויה לייצר לך הכנסות יפות.

בדרך כלל, החזר ההשקעה על הקמת חוות סולאריות עומד על כ-4 שנים מרגע ההקמה. כל שנותר לעשות מאז הוא לשמור על המערכת מתפקדת על ידי פעולות תחזוקה שוטפת ותיקונים במידת הצורך.

סיכום

הקמת חווה סולארית בשטח חקלאי היא פתרון מושלם למי שמעוניין לייצר עוד הכנסה מהשטח שלו. יחד עם זאת, מומלץ לעשות זאת בצורה מסודרת, משום שמדובר בפרויקט גדול ויקר.

אנחנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר כדי ליהנות מהמקצועיות של סולאריקס. אנחנו כאן בשבילך.

קבלו הצעת מחיר

מאמרים נוספים

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר