הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי: כל מה שצריך לדעת

הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי הוא תהליך מורכב. לכן, חשוב לפנות לגורמים מקצועיים עם ניסיון רב בתחום הזה. כל הפרטים במאמר הזה
הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי

תוכן עניינים

פתיחת השוק לייבוא של פירות וירקות והמחיר הנמוך לחקלאי מביא המון בעלים של קרקעות חקלאיות לחפש מקורות הכנסה נוספים. הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי הוא אחד הפתרונות העדיפים כיום.

הסיבות לכך ברורות. אם בשביל לייצר הכנסה ראויה מגידול של פירות וירקות יש צורך בעבודה קשה, בתשלום לפועלים, בהתמודדות עם נזקי מזג האוויר התכופים ובעוד גורמים רבים – הרי שמה שצריך בשביל לייצר הכנסה ממערכת סולארית זה רק שתזרח השמש.

אם יש משהו שיש הרבה כאן במדינת ישראל זה שמש.

לכן, הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי הוא פתרון שגורם לעניין רב בקרב המון חקלאים ובעלי נחלות בכל רחבי הארץ.

אם גם אתה מתעניין בהקמת מיזם סולארי, המאמר הזה בדיוק בשבילך. אך לפני שניכנס לעובי הקורה, אנחנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר לכל שאלה או בירור, על מנת לקבל סיוע וליווי בכל שלבי התהליך.

הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי – כל מה שצריך לדעת

בשנים האחרונות, הבינו הרשויות את היתרון שיש בייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים. כללי רגולציה חדשים שפורסמו בשנים האחרונות הביאו המון יזמים לשוק האנרגיה הסולארית. יחד עם זאת, רבים מהיזמים האלה אינם מבינים לעומק את המשמעות ואת הדרישות הרגולטיביות של הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי.

מימון

הדבר החשוב ביותר שיש לדעת מראש הוא הדרישה להעמיד הון עצמי בשיעור של 20% מגובה ההשקעה. לכן, יש לוודא שיש לצדדים השונים המעורבים במיזם הזה את המינימום הדרוש כדי להרים את הפרויקט הזה.

לוח זמנים מפורט

הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי הוא פרויקט גדול ומשמעותי, שכולל בתוכו המון גורמים, סעיפים ותתי-סעיפים. לכן, יש צורך בתכנית מסודרת ומפורטת לתהליך התכנון וההקמה.

מומלץ ליצור לכל שלב בתכנית עוגן זמנים, שיאפשר לכל הצדדים לוודא שהתכנית מתקדמת כמתוכנן. כמו כן, יש ליצור עוגנים של פניה לרשויות והגשת הבקשות השונות.

בין הפניות האלה ניתן למנות את הזמנת הסקר, הגשת בקשה לרישיון עקרוני ועוד בקשות שונות.

שינוי ייעוד הקרקע

הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי דורשת שינוי של ייעוד הקרקע החקלאית. זאת, על פי החלטות של מועצת מקרקעי ישראל.

במסגרת שינוי ייעוד הקרקע, יש לשלם דמי היוון בגובה של 91 אחוזים משווי הקרקע. יחד עם זאת, במידה ומדובר באיזורי עדיפות שונים – שיעור דמי ההיוון משתנה.

אם מדובר על איזור עדיפות ב', יש לשלם דמי היוון בגובה של 51 אחוזים בלבד. באיזור עדיפות א' יש לשלם רק 31 אחוזים וביישובי קו עימות צפון או עוטף עזה, אין צורך לשלם דמי היוון כלל.

במידה והקמת המיזם נעשית יחד עם יזם, יש לוודא מראש מי אחראי על התשלומים השונים לרשויות.

החזרת השקעה של מערכות סולאריות לייצור אנרגיה

בשנת 2018 הסדירה המדינה את התשלום ליצרני אנרגיה סולארית. המדינה יצרה חלוקה של יצרני החשמל לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה כוללת את בעלי המתקנים הקטנים לייצור אנרגיה, והקבוצה השנייה כוללת את בעלי המתקנים הגדולים.

על פי המדינה, בעלי המתקנים הקטנים הם אלה שיכולים לייצר עד 15 קילו-וואט (KW), ובעלי המתקנים הגדולים הם אלה שיכולים לייצר יותר מכך.

על פי החלטות המדינה, בעלי המתקנים הקטנים יקבלו תשלום של 48 אגורות לכל קוט"ש, בעוד בעלי המתקנים הגדולים יקבלו קצת פחות – 45 אגורות לקוט"ש.

על מנת לייצר קילו-וואט אחד, יש צורך בפאנלים סולאריים על שטח של 7.5-10 מ"ר. כל קילו-וואט מותקן בישראל מסוגל לייצר כ-1,700 קוט"ש בשנה.

כך לדוגמא, אם יש לכם 2,500 מ"ר פנויים לצורך הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי, הרי שתוכלו להתקין מערכת של כ-300 קילו-וואט. מערכת כזאת תוכל לייצר לכם הכנסה של 230 אלף שקלים בכל שנה!

בדרך כלל, נהוג לחשב עלות של הקמת מערכת סולארית בגודל כזה במחיר של מיליון ש"ח, כולל עלות החומרים, ההתקנה, החזר ההלוואה, תחזוקה ועוד.

המשמעות היא שמערכת סולארית כזאת יכולה להשיג לך תשואה של יותר מ-20 אחוזים בשנה. כלומר, בתוך 4-5 שנים ההשקעה תחזיר את עצמה, ובתוך 8 שנים היא כבר תכפיל את עצמה!

הקמת מיזם של חווה סולארית בישוב חקלאי הוא פרויקט מורכב, שדורש הבנה מעמיקה בתחום, הן מצד הבירוקרטיה והן מצד היכולות הטכנולוגיות.

אנחנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי לקבל מידע נוסף, ליווי וסיוע בכל שלבי התהליך הזה. אנחנו כאן בשבילך.

קבלו הצעת מחיר

מאמרים נוספים

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר