האם ממשלת ישראל באמת דוחפת לקידום של ייצור אנרגיה מתחדשת? מי ששומע את הצהרות השרים וחברי הכנסת, יכול להיות משוכנע שאכן המדינה מקדמת את תחום האנרגיה הסולארית ונותנת לה עדיפות.
יחד עם זאת, מתחת לפני השטח נראה שהמצב קצת שונה.
ישראל הרי היא מדינה שטופת שמש, והשמש הזאת יכולה לספק אנרגיה ירוקה ונקייה. אנחנו כבר יודעים את זה שנים רבות, לאור העובדה שרובנו נהנים ממים חמים במקלחת בזכות דודי השמש שעושים עבודה מצוינת.
לא מובילים בעולם
כשבוחנים את נתוני ייצור החשמל מאנרגיה סולארית, ישראל בהחלט לא מובילה במצעד הזה, למרות היותה שטופת שמש.
כך למשל, גרמניה, שזוכה לפחות ימי שמש מישראל, נהנית מיותר משמונה אחוזים של חשמל סולארי מסך כל ייצור החשמל בשטחה. אנחנו כאן בישראל, לעומת זאת, מייצרים כ-7 אחוזים בלבד.
מדובר בנתונים מכעיסים, שהרי המדינה יודעת מה הפוטנציאל של ייצור אנרגיה מהשמש. כבר לפני יותר מעשר שנים, בדק המדען הראשי כמה אנרגיה יכולה המדינה להפיק על ידי התקנה של פאנלים סולאריים על גגות הבתים.
על פי ממצאי המדען הראשי, יש כ-85 אלף דונם של גגות לא מנוצלים שניתן להתקין עליהם פאנלים סולאריים, דבר שמאפשר לייצר כשליש מצריכת החשמל המקומית בצורה נקייה.
אחוז מזערי רוצים שינוי
למרות זאת, המדינה גוררת רגליים. על פי בדיקה שערך עיתון כלכליסט, בשנת 2021 הוגשו קצת יותר מ-3,000 בקשות לחיבור של מתקנים סולאריים קטנים – פחות מ-300 בקשות בחודש.
הנתון הזה מתסכל עוד יותר כשמבינים שהוא מצביע על כך שרק כחצי אחוז מבעלי הגגות הפוטנציאליים לייצור חשמל, בוחר לעשות שינוי ולקדם התקנה של מערכת סולארית.
עבורנו, כחברה שעוסקת בהתקנות של גגות סולאריים ומערכות סולאריות גדולות, מדובר בנתונים מאכזבים. יחד עם זאת, אנחנו בהחלט מרגישים שליחות בעשייה שלנו, ומנסים להנגיש את הנושא עד כמה שאפשר.
אנחנו מזמינים כל מי שמעוניין להתקין מערכת סולארית על גג הבית שלו לפנות אלינו, כדי שנוכל לסייע בתהליך הזה. אנחנו כאן בשבילכם.