מערכות סולאריות מסחריות הפכו בשנים האחרונות להזדמנויות מצוינות ליזמים ולבעלי נכסים וקרקעות שמעוניינים להגדיל את ההכנסות שלהם.
על ידי התקנה של מערכות סולאריות כאלה, בין אם מדובר על התקנה של מערכת סולארית על גג מבנה מסחרי גדול או על שטח חקלאי רחב ידיים, ניתן למקסם את הרווח מהשטח ולהוסיף מקור הכנסה נוסף.
המון מבנים מסחריים ותעשייתיים השאירו את הגג שלהם לא מנוצל. האפשרות להקים על הגג מערכת סולארית גדולה מאפשרת להפוך את הגג הלא מנוצל למקור הכנסה ואנרגיה.
מה צריך לדעת על מערכות סולאריות מסחריות?
לפני שנכנסים לתהליך של הקמת מערכות סולאריות מסחריות על שטח רחב ידיים, כדאי לדעת כמה דברים. בסופו של דבר, ככל שהשטח גדול יותר כך ההתקנה תהיה יקרה יותר, אך הרווח שניתן לייצר ממנה לאחר מכן וכמות האנרגיה יהיו גבוהות בהתאם.
מה ההגדרה של מערכת סולארית מסחרית?
מערכת סולארית מסחרית מוגדרת כמערכת שמפיקה בין 15 קילו וואט ועד ל-100 קילו וואט חשמל. מערכת כזאת יכולה לשמש גם לצרכים של בעל המערכת עצמה וגם למכירה של עודפי ייצור לחברת החשמל.
למעשה, מערכת כזאת יכולה גם לחסוך לך את הוצאות החשמל וגם לייצר לך מקור הכנסות נוסף בלי שום מאמץ מצדך. השמש עובדת בשבילך!
איזה שטח צריך בשביל מערכת כזאת?
תפוקה של מערכות סולאריות שונות צפויה להשתנות בהתאם למספר גורמים, כגון זווית הגג, האקלים באיזור ההתקנה, מתקנים גבוהים שמטילים צל על המערכת וכיוצא בזה.
יחד עם זאת, ניתן לומר באופן כללי שניתן להקים מערכות סולאריות מסחריות על משטחים פנויים בגדלים של 150 מ"ר ועד 1,500 מ"ר.
מבני ציבור שונים כגון בתי ספר או מתנ"סים, מבני תעשייה ומסחר כמו קניונים, מפעלים או מחסנים וגם מבני חקלאות שונים כגון רפתות, לולים וכיוצא בזה, יכולים ליהנות ממקור הכנסה נוסף באמצעות התקנה של מערכות סולאריות מסחריות על הגגות הפנויים.
מדובר על הכנסה נוספת של עשרות אלפי שקלים בשנה, ואפילו כמעט 100 אלף ש"ח בשנה – לאחר קיזוז עלויות התחזוקה השונות. מי יגיד 'לא' להכנסה כזאת?
מימון מערכת סולארית
השאלה הראשונה שבדרך כלל אנחנו מקבלים מלקוחות שמתעניינים בהקמת מערכות סולאריות מסחריות היא עניין המימון. האמת היא שאנחנו יכולים קצת להסיר את החששות שלך.
אמנם כפי שציינו מקודם, התקנת מערכת סולארית כזאת עשויה להיות עסק לא זול, אך המימון להקמתה אינו חייב לצאת כולו מהכיס שלך.
למעשה, שוק המימון מכיר היטב את תחום האנרגיה הסולארית, וניתן למצוא מגוון של ערוצי מימון להקמת מערכות מסחריות. ישנם ערוצי מימון בנקאיים וישנם ערוצי מימון חוץ בנקאיים בתנאים טובים מאוד.
אופק תכנוני
המון משקיעים או בעלי נכסים שמעוניינים להקים מערכות סולאריות מסחריות מחפשים עוגן של יציבות על מנת לקבל ביטחון במהלך הזה.
כדי לייצר רווחים ממערכת סולארית כזאת, ניתן למכור לרשות החשמל את החשמל העודף שלא נעשה בו שימוש. הרשות מעניקה ביטחון יחסי לתקופה ארוכה, בכך שהיא חותמת הסכמים עם בעלי מערכות סולאריות לתקופה של 25 שנה.
כיצד מקימים מערכת סולארית מסחרית?
הקמה של מערכות סולאריות מסחריות זו עבודה למומחים, ולכן אנחנו ממליצים בחום לפנות אלינו בכל שלבי התהליך. אנחנו נהנים מניסיון רב ומוותק בתחום הקמת המערכות הסולאריות בכלל, ובתחום של הקמת מערכות סולאריות מסחריות בפרט.
לקוחותינו נהנים מליווי ומייעוץ של המומחים בתחום האנרגיה הסולארית, ומראש שקט וביטחון מלא שהם עושים את הצעד הנכון, לצד אנשי המקצוע הנכונים. לפרטים נוספים – צרו קשר!