איך עובדת מערכת סולארית: הדרך שלך לייצר הכנסה פסיבית מהגג

שאלת את עצמך פעם איך עובדת מערכת סולארית? המאמר הזה בדיוק בשבילך!
איך עובדת מערכת סולארית

תוכן עניינים

המון ישראלים רוצים להתקדם למערכות סולאריות על גג הבית, ושואלים את עצמם איך עובדת מערכת סולארית. המאמר הזה יסביר לך שלב אחרי שלב איך הקסם הזה קורה ואיך הגג שלך יכול להתחיל לייצר אנרגיה וכסף.

כדי לעשות את זה, חשוב להבין כל חלק במערכת, ואיך סדר הפעולות של הדברים, כדי לדעת בדיוק איך אור השמש הופך לחשמל – ואיך אתה יכול להרוויח מזה.

איך עובדת מערכת סולארית: שלב אחרי שלב

פאנלים סולאריים

השלב הראשון במערכת סולארית הוא הפאנלים הסולאריים. הפאנלים האלה הופכים את אור השמש שפוגע בהם לזרם חשמלי ישר (DC).

בדרך כלל, מערכות סולאריות מורכבות ממספר רב של פאנלים סולאריים. כל הזרם הישר מועבר לנקודה אחת, שם נמצא ממיר המתח החשמלי.

איך עובדת מערכת סולארית לבית או לעסק

ממיר חשמלי

כפי שציינו מקודם, הפאנלים הסולאריים הופכים את אור השמש לזרם חשמלי ישר. יחד עם זאת, חשוב לדעת שהמכשירים החשמליים שלנו בבית לא פועלים על זרם ישר, אלא על זרם חלופין (AC), וזה הזרם שמגיע אלינו מרשת החשמל הארצית.

לכן, יש בכל מערכת סולארית מתקן שנקרא ממיר מתח, והוא נועד להפוך את הזרם החשמלי מזרם ישר לזרם חילופין. בלעדיו, לא נוכל להשתמש בחשמל שנוצר על הגג שלנו.

מונה ייצור

מונה ייצור הוא מכשיר שמודד כמה חשמל נוצר במערכת שהותקנה על גג הבית שלך. בעזרת הנתונים של המונה, ניתן להתחשבן על כמות החשמל שנוצרה מול רשות החשמל, ולקבל כספים בהתאם.

מונה דו-כיווני

לאחר מונה הייצור, יש לחבר למערכת מונה דו-כיווני במקום מונה החשמל הקיים בבית. מונה זה מנטר את זרימת החשמל שנכנס למערכת וגם את החשמל שיוצא מהמערכת.

על פי הנתונים של המונה הזה, חברת החשמל יודעת כמה חשמל צרכתם מהרשת הארצית ועל איזה סכום יש לזכות אתכם.

אם שאלת את עצמך איך עוברת מערכת סולארית, אנחנו מקווים שהמאמר הזה ענה על השאלה שלך. אנחנו מזמינים אותך ליצור קשר עם המומחים של סולאריקס לבירורים נוספים ולקבלת פרטים חשובים לפני התקנת מערכת סולארית על גג הבית שלך.

קבלו הצעת מחיר

מאמרים נוספים

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר