מחיר פאנלים סולאריים – פחות יקרים מבעבר

ההתפתחויות הטכנולוגיות מביאות לירידה במחיר פאנלים סולאריים מצד אחד, ולהגדלה של התפוקה שלהם מצד שני. המשמעות עבורך היא יותר אנרגיה והכנסות מהגג, בפחות הוצאות
מחיר פאנלים סולאריים

תוכן עניינים

בניגוד לדעה הרווחת, מחיר פאנלים סולאריים כיום נגיש למעמד הביניים • לא רק אנשים בעלי ממון רב יכולים להרשות לעצמם להתקין מערכת סולארית כאלטרנטיבה • החשמל הקונבנציונאלי הינו בעל השלכות שליליות על איכות הסביבה וגורם לזיהום אוויר • מחירי הפאנלים הסולאריים צונחים – התקנת מערכת סולארית בביתכם תגרום לצמצום משמעותי בעלויות החודשיות בטווח הרחוק ואף הקרוב • פאנל סולארי עשוי להכניס בממוצע תשואה של 8 עד 15 אחוזים בשנה • זו יכולה להיות השקעה טובה ורווחית – אם נעשית בצורה מושכלת ונבונה

מחיר פאנלים סולאריים והשקעה לטווח רחוק, האם זה כדאי?

חיסכון בכסף

רכישה של מערכת סולארית לביתכם או לבית העסק שלכם תחסוך לכם כסף רב ותהווה השקעה מצוינת לטווח הארוך. ישראל הינה מדינת שטופת שמש עם שלוש מאות ימי שמש בשנה ואחת ממובילות בתחום האנרגיה הסולארית. לכן, טמון כאן פוטנציאל רב בתחום האנרגיה הסולארית.

ירידה מתונה לעומת דרסטית

מחיר פאנלים סולאריים מתחיל מ-30 אלף ש"ח לכל הפחות. מחירם יכול לעלות אף הרבה יותר בהתאם לדגם ולסוג הפאנל הנרכש. רכיבי ההתקנה ירדו בצורה מתונה, אך מחירי הציוד ירדו דרסטית. המחיר של מערכת סולארית אינו מורכב מפאנלים בלבד, ישנם עוד מרכיבים אחרים שמשפיעים על העלות.

הגורמים המשפיעים על מחיר פאנלים סולאריים

  1. מחיר הפאנל עשוי להשתנות בהתאם למדינת היצור והחברה שמייצרת את הפאנלים.
  2. מחיר ההתקנה הנלווה לפאנל (תלוי באיש המקצוע, ההספק של הפאנל וכמות האנרגיה שיכול לספק, השטח בו אתם מעוניינים להתקין את הפאנל וכו')
  3. גודל הפאנל הסולארי ואיכותו.
  4. עבודות הרכבה
  5. ממיר מתח
  6. הובלה ולוגיסטיקה
  7. רכיבים הכרחיים נוספים (קונסטרוקציה, כבלים ועוד)
  8. מחירי השיווק והמכירות.

יש לקחת בחשבון שיש לבצע בדיקות שגרתיות של הפאנל הסולארי ולדאוג לתחזוקתו לעיתים רחוקות. זוהי עוד הוצאה שתצטרכו להוסיף ולשלם על כך לאיש מקצוע שיעשה עבורכם את הבדיקות.

ההשקעה בפאנל סולארי הינה השקעה לא קטנה, אך משתלמת. ההשקעה הזו תחזיר את עצמה ואף תצאו עם רווח נקי. על פי כתבה שפורסמה בוואלה נדל"ן, אתם עשויים לחסוך עלויות של כ-14 אלף ש"ח בשנה (נפט, דלק, חשמל וכדומה).

השקעה משתלמת וחסכונית

ותוסיפו לזה את העובדה שתעריפי החשמל הקונבנציונאליים עולים בהתמדה. ואף אם כמעט ולא השתמשתם בחשמל אתם עשויים להגיע למאות שקלים בחודש, זאת בניגוד למגמה ההפוכה שמתרחשת באנרגיה הסולארית, בה מחירי הפאנלים הסולאריים יורדים בהתמדה. מחירי ההשקעה בתשתיות סולאריות יורדים באופן קבוע משנה לשנה ונהיים נגישים יותר למעמד הביניים.

בעבר רק אנשים מבוססים יכלו להרשות לעצמם לרכוש פאנלים סולאריים מכיוון שמחיר פאנלים סולאריים היה גבוה למדי. למעשה, התקנת פאנל סולארי עשויה לחסוך כסף רב והיא יכולה להוות השקעה משתלמת ורווחית למדי.

הלוואות נוחות למשקיעים באנרגיה סולארית

בנוסף לכך, אם אין ביכולתכם להשקיע באופן מיידי כ-30 אלף ש"ח לכל הפחות, ניתן לקחת הלוואה בתנאים נוחים למדי. אנשים המעוניינים להתקין מערכת פאנל סולארית לשימוש עצמי יכולים לקחת הלוואה בתשלומים של עד כעשר שנים. ניתן להחזיר את ההלוואה ואף לצאת עם רווח מהשקעה זו במקביל לשימוש במערכת הפאנל הסולארי. במילים אחרות: בתשלום חודשי ממוצע של כ-450 ש"ח, ניתן לחסוך יותר ולהרוויח יותר מכך בחודש והמערכת הסולארית אף תכסה לכם את ההלוואה ותצאו עם רווח נקי.

העלות יורדת בהתאם לגודלה של המערכת

כדאי לדעת שעלויות הייצור ליחידת אנרגיה תהיינה נמוכות יותר ככל שהמערכת גדולה יותר. ובהתאם לכך ניתן לקבל מהר יותר החזר על ההשקעה שלכם. ככל שההשקעה הכספית במערכת יותר גדולה, כך ניתן להכניס יותר כסף וליהנות מרווחיות גבוהה יותר. ישנם גם הטבות ותמריצים שישראל מעניקה לבעלי גגות מסחריים ואף פרטים, כמו למשל: גגות של חניונים, סככות חקלאיות, מבנים מסחריים וכמובן לאנשים אינדיבידואליים שרוצים לייצר חשמל באופן עצמאי.

מחיר פאנלים סולאריים – אומדן מחירים

אומדן מחירים באמצעות המומחה הסולארי

באמצעות המומחה הסולארי ניתן לקבל אומדן מחירים של חברות מובילות בשוק הישראלי. על סמך הצעות שפורסמו באתר זה במשך שלושת החודשים שבין פברואר לאפריל בשנת 2018 ניתן להסיק כי מערכת סולארית ביתית בגודל 8-12 קילו וואט מותקן הינה בעלות ממוצעת של 65 אלף ש"ח. כמו כן, המחיר יכול לסטות מעט ל-55 או 75 אלף ש"ח בהתאם למסובכות ההרכבה, גודלה של המערכת, מיקומו של הנכס ועוד.

מחירים פאנלים סולאריים: הוצאות ורווחים

מערכת בגודל של 8-12  קילו-וואט הינה בעלת הספק שנתי של 12,800 קוט"ש עד 19,200 קוט"ש (עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות). במילים אחרות, מדובר על ממוצע חיסכון שנתי של 6,400-9,600  שקלים, לפי חמישים אגורות לקוט"ש. על פי דוגמא זו, החזר ההשקעה המשוער הינו שמונה וחצי שנים. החזר הממוצע השנתי הינו 10%-15%.

מחיר פאנלים סולאריים – מה הצפי?

לאחרונה חלה ירידה חדה במחירי הפאנלים הסולאריים בכל העולם. הגידול בביקוש לאנרגיות סולארית במדינות כמו איטליה, ארה"ב, יפן, גרמניה, סין ובמספר מדינות ביבשת אסיה גרם לירידה זו. הירידה הגבוהה ביותר חלה בין שנת 2009 ל-2016, אך בשנת 2017  מחירי הפאנלים עלו מעט עקב עלייה בביקושים לאנרגיות סולאריות בסין. אך נכון לשנת 2020  ולשנים שאחריה, הירידה במחיר מתמשכת בהדרגה ונראה שלפי התחזיות העולמיות זה צפוי להמשיך כך.

עלויות המימון של המערכת הסולארית

הטבות והקלות במימון מערכת סולארית

כיום, בניגוד לעבר עלויות המימון של המערכת הסולארית פחתו משמעותית עקב ההתפתחות הטכנולוגית שנעשתה בתחום. גם הפחתת הרגולציה והעברת פס הייצור לסין תרמה לירידה זו. גם בעלי עסקים ומשקי בית יכולים לקבל הטבות רבות וסיוע במימון של אנרגיה סולארית. הקהל הרחב, העסקי והפרטי רשאים לקבל מימון מהבנקים הגדולים עזרה במימון לצורך התקנת פאנל סולארי על הגג.

עלות ממוצעת של פאנלים סולאריים

עלות ממוצעת של מערכת סולארית לצרכן הפרטי שגג בבית כ-50 מ"ר עד 200 מ"ר לכל היותר תנוע בין 10 ל-65 אלף שקלים ותכניס למשקיע רווח כספי נאה.

ירידה המחירים של פאנלים סולאריים: הזווית הטכנולוגית

ישנה ירידת מחירים משמעותית בשנים האחרונות בתחום הפאנלים הסולאריים. ההתפתחות הטכנולוגית והעברת פס הייצור לסין וכניסתן של חברות חדשות לשוק הפאנלים הסולאריים תורמות לכך.

פאנלים סולאריים: טווח מחירים דינאמי ומשתנה

ישנם עוד גורמים רבים אשר משפיעים על מחירם של המערכות הסולאריות. קולטים סולאריים הם אמנם עיקר ההשקעה, אך יש לבחון את המערכת והשטח לפרטים הקטנים ואת מיקומה של הקמת המערכת. בהתאם לכך, ניתן לאמוד את מחיר ההתקנה בצורה מדויקת יותר, וכך גם את עלויות התפעול שלה ותחזוקתה לטווח הארוך.

מהם הגורמים המשפיעים על מחיר פאנלים סולאריים?

להספק המותקן יש השפעה ישירה על מחירי המערכת הסולארית ועל ההכנסות שמקורן מתעריפי הייצור לשוק האנרגיה הסולארית. ניתן למדוד את ההספק המותקן באמצעות קילוואט מותקן אשר מכונה גם כ"קילוואט פיק". זוהי שיטת מדידה אשר מאפשרת לעשות השוואה מיטבית בין סוגים שונים של פאנלים סולאריים ובין יצרניות אחרות.

עלות המערכת כגודל היכולת לייצור חשמל

יחידת המידה אשר באמצעותה אנו מודדים את האנרגיה החשמלית הינה קוט"ש (קילוואט לשעה) ועל פיה הצרכן מחויב. ניתן גם לחשב באמצעותה את תקבולת הייצור שנותנת המדינה לצרכני האנרגיה הסולארית. עלות המערכת הסולארית נמדדת על פי כמות הקוט"ש שהיא מייצרת – וכמה כסף היא עשויה לייצר בחודש לבעליה. במילים אחרות, גג שיש ברשותו 50 מ"ר זמינים להתקנה יוכל לספק כשמונה קילו-ואט לבעליו.

התקנת פאנלים סולאריים לבית
התקנת פאנלים סולאריים לבית

בפועל יחידת מידה זו (קוט"ש) היא גם הדרך לחשב את תקבולי הייצור שמעניקה המדינה לבעלי מערכות סולאריות. כך שמודדים עלות מערכת סולארית גם על פי כמה קוט"ש היא יכולה לייצר. כלומר, כמה כסף היא תייצר לבעליה בכל חודש.

דוגמא לחישוב עלות

על מנת לחשב אומדן של הקמת מערכת סולארית בשטח של 50 מ"ר על גג בית, יש להכפיל את כמות הייצור המשוערת – שבמקרה הזה הינה שמונה קוט"ש וכתוצאה מכך אומדן העלות לכל קוט"ש הינו 4,500 – 5,000 ש"ח בממוצע. ההשקעה במקרה הנ"ל הינה כ-40 אלף ש"ח בערך.

בשורה התחתונה, גג של 50 מ"ר מהסוג הזה עשוי לייצר הכנסה שנתית ממוצעת בשווי של כ-6,000 ש"ח. כלומר, תשואה משוערת של 15% בשנה.

מחירי פאנלים סולאריים – מהי עלות המערכת?

ככל שהמערכת גדולה יותר כך למעשה המחיר לקוט"ש הינו נמוך יותר. מחיר פאנלים סולאריים נקבע על ידי תעריף לכל קוט"ש אחד או Kwp או בהתאם לגודלה של המערכת ללקוח. ככל שמחירה של המערכת הסולארית יקרה יותר ושטח הגג שלה גדול מורחב יותר, כך מחיר המערכת ועלויותיה יעלו בהתאם. אך בטווח הרחוק החיסכון והתשואה הינם גדולים יותר. מה שהופך את ההשקעה למשתלמת יותר.

מחיר פאנלים סולאריים שאינם תוצרת סין יעלו בממוצע כעשרה אחוזים יותר. בנוסף, חברות ותיקות בשוק האנרגיה הסולארית יגבו עשרה אחוזים נוספים על המותג והניסיון המקצועי.

בעלי גג פרטי שיש ברשותם היתר מוסדר להתקנת מערכת סולארית בגגם, ידרשו לכל היותר ל-50 מ"א של שטח פנוי בגגם. זהו השטח המינימאלי הנדרש על מנת שיהיה ניתן להתקין מערכת סולארית להפקת חשמל.

עלות משוערת פר מטר מרובע לבעלי דירות וגגות מסחריים

העלות המשוערת נכון לבעלי דירות נכון לתחילת 2021 הינה כ-4,500 עד 5,000 ש"ח למ"ר כולל מע"מ. המחיר יכול להשתנות בהתאם לאיכות המוצרים והחברה. ההשקעה עבור בעלי גגות מסחריים הינה נמוכה יותר פר מטר מרובע והמחיר הממוצע הינו3,500 עד 4,000 ש"ח למ"ר. המחיר למ"ר יורד ככל שכמות המ"ר עולה.

האם פאנלים סולאריים יכולים להניב הכנסה פאסיבית?

מערכת סולארית לא רק תספק לכם חשמל בחינם. אתם גם יכולים למכור את עודפי ייצור החשמל לחברת החשמל ולקבל כסף על כך. פאנל סולארי עשוי להכניס בממוצע כתשואה של שמונה עד 15 אחוזים בשנה בהתאם לגודלה של המערכת. זוהי נחשבת תשואה גבוהה ומעל הממוצע. הסיכון נמוך למדי בהשקעה זו, ולכן יש לה יתרון על פני השקעות אחרות שעלולות להיות בסיכון גבוה יותר.

מחירי פאנלים סולאריים ושווי הנכס

מעבר להכנסה הפאסיבית, פאנל סולארי יגדיל את שווי הנכס שלכם ויהפוך אותו לאטרקטיבי ומבוקש יותר בעיני מתעניינים פוטנציאליים. אתם תבדלו מבעלי דירות אחרים ויהיה לכם יתרון יחסי על פני בעלי דירות אחרות – גם עבור שכירות, כאשר השוכרים ידעו שהם ישלמו פחות או לא ישלמו חשמל כלל.

מחירי פאנלים סולאריים – סיכום

מחירם של הפאנלים הסולאריים מושפעים מגורמים רבים וזאת בהתאם לחברה, סוג הפאנל, גודלו, מחיר התקנתו וכדומה. מחיר פאנל ממוצע מתחיל מ-30 אלף שקלים.

עם זאת, פאנל סולארי שהינו יקר יותר לרוב יפיק תשואה גבוהה יותר והכנסה פאסיבית גבוהה יותר. לטווח הארוך זו תהיה השקעה משתלמת יותר ורווחית יותר לצרכן. גם לטווח הקרוב במידה והחיסכון החודשי וההכנסה הפאסיבית הינם גבוהים מההלוואה שנלקחה לצורך מימון המערכת הסולארית בביתכם.

נראה שזו יכולה להיות אלטרנטיבה ראויה. תעריפי החשמל הקונבנציונאליים עולים בהתמדה משנה לשנה. זאת בעוד שמחירי האנרגיה הסולאריים רק נעשים זולים יותר ויותר משנה לשנה. עקב המודעות לנושא איכות הסביבה נראה שמגמה זו צפויה להמשיך.

קבלו הצעת מחיר

מאמרים נוספים

מלאו את הפרטים וקבלו הצעת מחיר